2019-05-10 79 views
2019年4月23日 星期二今日同女朋友難得都唔洗返工,係旺角行完街之後就去到油麻地搵野食係樓下見到呢間餐廳,原來係酒店既一樓,之前從來未試過,就決定睇下有咩好食坐低左見到原來有晚餐set,價錢都幾合理,主要係意粉同意大利飯,最後我哋一人叫咗一個share食首先到係女朋友點嘅忌廉薯仔湯,湯煮得好幼滑,仲飲到有少少薯仔蓉,配合埋香草飲會更加香之後係我加錢升級既龍蝦湯,一黎既時候已經充滿龍蝦香味,飲一啖龍蝦味更加香濃,龍蝦愛好者必點!!跟住到我點既主菜到,係龍蝦汁海鮮天使麵。雖然都係龍蝦汁,但呢個同之前既龍蝦湯有唔同,無咁重龍蝦味,反而多左其他海鮮既鮮味。天使麵吸收晒醬汁,所以食落去每一啖都有海鮮味至於女朋友就點左香蒜白酒蜆意大利粉,白酒味唔算太重,反而香蒜味好出,而且蜆嘅份量都唔少,全部都開晒蓋,食落去冇沙。至於意大利粉就煮得啱啱好,彈牙得黎又有少少咬口埋單每人都唔使$200 ,喺鬧市之中有一個地方可以靜靜咁傾吓計真係唔錯
2019年4月23日 星期二

忌廉湯

龍蝦湯

龍蝦汁海鮮天使麵

香蒜白酒蜆意粉

2019-04-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
忌廉湯
龍蝦湯