2020-11-02
難得媽媽放假,就同佢嚟銅鑼灣行街,順便撐枱腳☺️經過見到呢間餐廳都幾有特色,裝修唔錯,感覺幾chill,就決定晚餐喺度醫肚😋餐牌上嘅食物選擇都算多,主打係生蠔同埋酒類飲品,不過今次就食吓啲熟食🤤日本一口和牛粒~先叫小食,日本和牛粒一口size,夠晒方便唔使切,咬落去啖啖肉,肉味濃郁,肉質鮮嫩,肉汁亦夠豐富,感覺juicy,有少量的沙律菜作伴碟,味道幾清新,減少肉膩感~自家製炸爆汁廣島蠔(5粒)~係我同媽媽最愛的炸生蠔,每一粒都係啱啱炸起,外層十分香脆,而且金黃色的外表賣相不錯,咬落去熱辣辣,蠔汁流晒出來好juicy,隻隻飽滿好滿足😙威爾斯羊仔架~主菜叫咗羊架,有四支骨,肉質幾鮮嫩,沒有羊甦味,帶有少量脂肪,增添幾分油香,點埋醬汁一齊食味道好夾,令羊肉鮮味更為提升~薯角亦是啱啱炸起,外皮脆卜卜,內裏薯仔則較為軟滑☺️牛油蒜香蜆肉意粉~新鮮炒製,香蒜味道十分濃郁,食落亦幾惹味,粒粒蜆都幾飽滿大隻,分量適中,加入少量車厘茄為帶來少許鮮甜的感覺,亦增添了少許田園氣息🥰最後以一杯橙汁和蘋果汁作結,清清甜甜的味道可口,為整道晚餐帶來圓滿的結束😙
日本一口和牛粒~
自家製炸爆汁廣島蠔(5粒)~
威爾斯羊仔架~
牛油蒜香蜆肉意粉~