2018-05-29 2594 views
呢日午餐時間黎到中環蘇豪伊利近街搵食,間間差唔多樣,最後揀左呢間要落樓梯既MO BROS!落到去果然別有洞天,是鬧市中的後花園。可以坐室外或者室內,不過天氣咁熱,梗係坐室內啦。一坐底睇下有咩食先!呢個係星期六嘅set lunch餐牌,跟湯或者沙律,仲跟埋咖啡茶添!我哋叫咗Herb Roasted Chicken同埋Jambalaya Spaghetti。先有餐前麵包,送上黎嗰時係熱嘅,麵包外脆內軟,好食喎!跟麵包嘅係一小杯蕃茄蓉醬,而不是一般既牛油,又幾特別!呢碟跟餐嘅沙律,份量一啲都唔少,菜夠新鮮,salad dressing份量同味道都剛好!餐湯係意式雜菜湯,味道我覺得淡左啲。跟住嚟到主菜,我呢碟Jambalay Spaghetti 雜錦炒意粉,辣辣地又炒得好惹味,有蝦有意式肉腸又有甜椒,第一次食呢種炒意粉,好好味,好似中式既黑椒炒意粉!不過真係幾辣,唔食得辣就唔好試啦!黎到半隻燒春雞,雖然賣相唔係幾好,但啲雞肉醃到入哂味,肉質唔會太鞋,都幾好食!食完有啲意猶未盡,叫餐飲之餘仲加左個甜品。呢個甜品係第一次見,出面餐廳未見過,叫Cannoli,係一個西西里傳統甜品,見佢夠特別,所以叫

Mixed  green  salad

餐湯係意式雜菜湯,味道我覺得淡左啲。
Minestrone

Jambalaya  spaghetti

1/2  Herb  Roasted  Chicken

食完有啲意猶未盡,叫餐飲之餘仲加左個甜品

呢個甜品係第一次見,出面餐廳未見過,叫Cannoli,係一個西西里傳統甜品,見佢夠特別,所以叫黎試下!佢係一個炸麵卷,淨係麵卷既用料都唔簡單,內𥚃既餡係羊奶Ricotta cheese,混有一啲果乾,食起上黎味道羶羶甜甜,幾特別幾好味喎!你有機會黎到呢間餐廳一定要試下呢個甜品
Signature  Cannoli
總結:餐廳環境夠特別,食物又唔錯,係一間較casual既意大利餐廳,簡簡單單食得好舒服,服務員態度又nice,大家如果經過附近又唔知食咩好,不妨試下呢間意大利餐廳!
$170 (Lunch)
Mixed  green  salad
Minestrone