2019-04-20 660 views
2019年4月9日 星期二今晚約左女朋友同世伯伯母一齊食飯,原本只係我地兩個撐枱腳,不過去到油麻地發現世伯伯母都係果頭,於是就約埋一齊食飯揀左一間西餐廳黎食,係地舖黎,一去到就見到,幾方便裡面唔算太多位,不過好光猛,有時尚風格餐牌上面都算多選擇,仲有我最鐘意既all day breakfast添!!最後我地點左4個菜一齊share黎食首先到既係我點既all day breakfast,成個碟都放滿晒唔同既配料,有好新鮮既菜同燒蕃茄,上面仲淋上少少醋,好開胃。煎太陽蛋既蛋黃一切落去係流心既,d蛋黃撈埋個包一齊食好夾,既食到蛋黃既味又食到包既鬆化。其中我最愛既係薯餅,熱辣辣一咬落去係脆卜卜,明知係好邪惡但又忍唔住不停食之後係什錦海鮮香菇意大利飯,意大利飯上面有大大隻海蝦,有彈牙得黎裡面既蝦肉都入晒味,而青口食落去無異味,容易開殻。最估唔到係竟然有吞拿魚,仲要係厚切加火燒,出面係燒到轉左色,但裡面仲係粉紅色既,所以食落去好似火炙吞拿魚咁,入口即融德國鹹豬手配薯角,隻豬手一上菜既時候真係嚇左一跳,因為勁大隻,我地即刻拎相機出黎影相,店員係我地影完相之後幫我地切開細細舊,等我地唔洗食得咁麻煩,好
2019年4月9日 星期二

揀左一間西餐廳黎食,係地舖黎,一去到就見到,幾方便

裡面唔算太多位,不過好光猛,有時尚風格

All  day  breakfast

什錦海鮮香菇意大利飯

德國鹹豬手

德國鹹豬手配薯角,隻豬手一上菜既時候真係嚇左一跳,因為勁大隻,我地即刻拎相機出黎影相,店員係我地影完相之後幫我地切開細細舊,等我地唔洗食得咁麻煩,好貼心。豬手既外皮炸得好脆,而裡面又好夠鹹香味,正好就要食返d薯角中和返,如果有埋酸菜一齊食就更加好了

麻醬挪威三文魚蕃茄闊條麵

最後係麻醬挪威三文魚蕃茄扁意粉,上面有一塊大既三文魚,分為四個人岩岩好夠食。以為只係普通既蕃茄意粉,因為睇落好似無乜特別,但原來食落有少少麻醬味,無諗過同蕃茄又出奇地配合,甜甜酸酸咁愈食愈開胃。

總結黎講呢一餐感覺唔錯,下一次可以嘗試其他菜式。
2019-04-09
$150 (Dinner)
All  day  breakfast
什錦海鮮香菇意大利飯