2016-08-05 952 views
今次嚟到Candies Foodies搵食!之前放工見到樂道開咗新餐廳~貪新鮮嘅我梗係即刻約同事Lunch GoGoGo啦門口比較細~有少少難搵~(上落樓梯好大風~女孩子要小心裙被吹起)上到去同街外感覺好不同~舒服簡約嘅裝修~覺得聰明嘅地方係靠牆嘅椅冇椅背~可增加一點空間感又唔會坐得累~文青區域~一個人嘅話望街坐都幾好~Lunch set喺尖沙嘴來説都唔算太貴~主餐牌仲有好多好吸引嘅菜式~好有興趣食pizza~可惜lunch時間冇供應~有機會要晚餐嚟試一試先!Candies ($42、跟餐$25)介紹寫有水蜜桃、士多啤梨、黑加侖子、蘋果汁、七喜~大熱天時酸酸甜甜啱哂消暑!呢度嘅杯墊好可愛!而且杯嘢飲色彩繽紛~見到都開心!飲落覺得士多啤梨味最濃~有一點點蓋過其他味道~不過有菓肉搭配~增加口感!加上我本身都鍾意飲七喜~太喜歡呢杯candies了All Day Breakfast (Hot dish) $108好少見到餐廳將All Fay Breakfast分Hot dish同Cold dish~但因為太想食薯餅~所以揀咗Hot嘅~呢度嘅All day breakfast都幾豐富~有2隻班尼
今次嚟到Candies Foodies搵食!

門口比較細~有少少難搵~
(上落樓梯好大風~女孩子要小心裙被吹起)
上到去同街外感覺好不同~
舒服簡約嘅裝修~
文青區域~一個人嘅話望街坐都幾好~
Lunch set喺尖沙嘴來説都唔算太貴~
主餐牌仲有好多好吸引嘅菜式~
好有興趣食pizza~可惜lunch時間冇供應~
有機會要晚餐嚟試一試先!
Candies ($42、跟餐$25)
呢度嘅杯墊好可愛!而且杯嘢飲色彩繽紛~見到都開心!
飲落覺得士多啤梨味最濃~有一點點蓋過其他味道~
不過有菓肉搭配~增加口感!
加上我本身都鍾意飲七喜~太喜歡呢杯candies了
Candies
呢度嘅All day breakfast都幾豐富~有2隻班尼迪蛋、慢煮雞胸、煙肉、蘑菇、雜菜沙律、薯餅同班戟!
沙律以黑醋調味~仲有成3-4種菜~唔會單調~
2隻班尼廸蛋火喉剛剛好~一咬下去~朋友仔即刻大叫「滴啦滴啦」~
好香好滑嘅蛋!
薯餅新鮮炸起熱辣辣~但又唔會太油~途中唔小心跌咗一部份落蜂蜜度~原來薯餅+蜂蜜都幾好味!
雞胸因為係以低溫慢煮嘅關係~口感嫩滑~
班戟可以沾蜂蜜甜食~又可以同蛋、蘑菇等鹹食~都不錯!
比較敗筆係煙肉有點燶同乾~
整體都幾大份~差啲食唔哂
All Day Breakfast (Hot Dish)
小店仲係試業階段嘅關係~店外有85折coupon~可以用到8月31日~
店內環境簡潔~感覺就係鬧巿中嘅文青特區~可以偷偷閒~
一頓輕鬆美味旳午餐~可以為今週嘅工作天畫上完美句號呢!
2016-08-05
$115 (Lunch)
Candies
All Day Breakfast (Hot Dish)