2021-06-13
銅鑼灣樓上花花世界cafe,cafe 入面有花花牆💐🌺🌹,如果鐘意打卡影相就岩晒~不過座位唔多,想去既記得book定位安全啲😉韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉 🍝用泡菜黎煮意粉真係第一次見,估唔到又幾夾喎🤪配埋煙鴨胸令整體味道唔會太單一。佢仲有個冬陰公意粉,下次都可以試下🤤HKD124二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 🧀🧀🥓芝士汁加埋面頭既燒芝士,雙重芝士享受,仲可以拉絲,如果芝士凍左就會變硬,記得趁熱食呀~小妹鐘意貓耳朵,因為佢既形狀好岩兜住啲汁😋又煙煙韌韌咁。芝士控可以試下🧀🧀HKD118 White Hse Cookie Cup 🍪🥛成日見到foodie/blogger 打卡呢杯飲品,應該係白房子既代表作:用曲奇做杯裝牛奶飲😗曲奇杯上面既公仔真係畫得好得意好靚,成個presentation 好岩打卡📷曲奇杯入面有層糖霜,所以牛奶倒左入去都唔會整淋曲奇,飲晒啲奶再食曲奇都仲好脆。又有得飲又有得食,一次滿足你兩個願望,大朋友小朋友都岩~HKD69紫薯牛奶 (只有凍飲) 🍠🥛紫薯牛奶望落去都好pink lady feel🤗味道似食緊雪糕既感覺,如果可以減啲甜就好喇HKD45白房子White House銅
韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉 🍝
HKD124