Plato Cafe & Bistro (吳松街)

#慶祝 #聖誕🎄 逢週末都會同Lisba二人世界,兩個出嚟覓食😜今次喺佐敦吳松街見到一間裝修幾浪費嘅西餐廳食晚餐🥰有個至尊二人套餐都幾抵,所以叫咗嚟試吓!🍽️ 西班牙風乾火腿配哈密瓜沙律以為前菜,估唔到呢個Parma Ham哈密瓜好大碟😍超入味嘅Parma Ham包住一大片香甜嘅哈密瓜,真係Perfect match,大大塊好滿足!🍽️ 德國脆皮鹹豬手主菜我哋叫咗廚師推介嘅德國豬手,製作需時,為咗食好嘢等都唔緊要,一上枱嘅時候一大隻豬手已經切好🤤方便我哋食,豬皮燒到脆卜卜,每食一啖都脆次次聲,正到爆炸!🍽️ 炭燒澳洲肉眼扒第二個Main我哋叫咗個澳洲肉眼扒,好嘅牛肉5成熟個牛味道已經好出🤤又估唔到今次咁大塊厚切,淡淡牛肉味🥩仲有香噴噴嘅炭燒味添,真係好滋味!🍽️ 是日甜品女人有第二個胃食甜品,食完好滿足嘅二人套餐當然食個甜品先夠滿足,今次我就叫咗呢個芝士蛋糕配意大利雪糕,芝士蛋糕入口即溶係口,好香芝士味🍰雪糕係我最中意嘅Movenpick雲呢拿味,正啊!

🍽️ 西班牙風乾火腿配哈密瓜沙律

🍽️ 德國脆皮鹹豬手