The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-06-09 154 views
鬧市➕buffet➕超值= The Grill Room❤️位於銅鑼灣中心,最實惠的主菜只需$48起 ,加$98就食到半自助餐。換言之,約$150就可以在舒適的環境下共進午餐,高質得來非常超值‼️必須推介❤️Semi buffet $98🔸沙律選擇超級多元化: 從薯仔、椰菜花及西蘭花到尼斯沙律(吞拿魚)也一一俱備,沙律粉絲絕對不要錯過🙌🏻🔸炸雞及薯條 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)炸雞真的啖啖肉,炸衣薄但裏面爆肉汁😍😍超級好食。薯條又長又粗身,全部新鮮炸起,熱辣辣勁好食。仲要不停refill,真係停不了口🙌🏻🙌🏻我至少食咗三轉🤩🤩🔸甜品抹茶蛋糕非常好吃,茶味濃。朱古力蛋糕中間有一層焦糖,嗜甜的朋友不要錯過🙌🏻是日餐湯南瓜湯非常香濃及creamy,口感幼滑,甜而不膩,好正❤️脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁$78顏色鮮艷,擺盤十分吸引。食落味道頗有驚喜😄腩肉皮皮脆肉嫩,腩肉半肥瘦,口感非常好。搭配酸酸甜甜的菠蘿,感覺非常清新。美國頂級牛板腱配磨菇燒汁 $158牛板腱肉味濃,肉質軟嫩得來帶點油脂的香。配上濃厚香滑的蘑菇燒汁一齊食,味道更為豐富。Premium Tea (+$18)餐飲已包了一般飲品,但在如此舒

Semi buffet $98

🔸沙律

🔸炸雞及薯條 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

🔸甜品

是日餐湯
南瓜湯非常香濃及creamy,口感幼滑,甜而不膩,好正❤️

脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁$78
脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁

美國頂級牛板腱配磨菇燒汁 $158
美國頂級牛板腱配磨菇燒汁

Premium Tea (+$18)
餐飲已包了一般飲品,但在如此舒適的環境,忽然間好想嘆番杯靚茶。追加了Earl Grey,嘆着茶慢慢食,都真係幾chill下😜。

餐廳環境闊落,食物高質,價錢實惠,實在值得推薦🙌🏻

#big_big_foodie #big_big_foodie食勻銅鑼灣
Semi buffet
脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁