2016-04-03 406 views
姊妹淘六人終於約到一個星期六的下午來到中環的DK Cuppa Tea。因為地方不大,多人的話記得先預約~一進店內看到很多香薫、香皀、䕶膚品,都是有機自家制的,不過價錢不便宜。入正題。坐低首先飲啖茶。棉花糖吊住喺杯上面,用蒸氣整溶d 棉花糖為茶加點甜。茶係earl grey(不過冇乜earl grey味),另外一個係莓莓茶(似韓國五味子茶,少少酸,幾開胃)。第一個係貓貓主題,兩位貓奴朋友齋映相唔使食都好開心。用糖造的貓貓裝飾同貓貓餅真係可愛嘅,不過其實冇乜野好食。唯一覺得好食係個茶味cheese cake同綠茶cupcake 仔。旋轉木馬set 有驚喜。以咸野為主,有唔同餡的quiche,好食!另外上左兩粒一份的雪糕puff,食落係truffle味,我覺得係成個tea set 中最好食的。我地超時坐左兩個幾鐘都冇趕我地走。臨走仲有得抽扭蛋,朋友抽了一支lavender 小香薫油~二百幾蚊喺中環區有得食有得玩,好扺!

入正題。

2016-03-26