四人行一齊去醫肚,之前見到呢間新開嘅冰室好多人排隊等食飯,我哋就趁着黃昏時間唔使排隊提早食飯,就去試一試。餐廳的位置空間頗大而且寬敞,更附設有卡位、梳化位置等座位選擇,環境感覺舒適。小朋友最開心見到餐牌上有兒童餐,兒童餐上有一架車仔,裝住一些食物,即刻吸引我嘅寶貝要求我為他order。果然兒童餐係用一架紅色的車仔裝住幾款食物,當中包括粟米粒、肉醬意粉、雞翼、薯格同埋煙肉卷等,每一款食物份量少但種類多,我嘅寶貝唔夠10分鐘就食晒,可見兒童餐吸引小朋友。兒童餐還附送橙汁和甜品,難怪我的寶貝食完後非常滿足。我們三個大人都不約而同地各叫了幾款食物一齊Share。當中最欣賞就係金記生炸雞髀配沙律🥗,賣相吸引,雞髀和沙律分開兩邊盛載,雞髀炸到金黃色,食落去外皮香脆可口,而且雞肉肉質滑嫩,好鬼滋味!最後唔夠喉,我哋還encore了一份!另外金牌乾炒牛河即叫即炒,好有鑊氣!另外還Order了鐵板香煎雞扒薯菜配黑椒汁等,太多食物,不能盡錄,同樣地非常美味!估唔到我哋四個人食咗咁多野,不過最後埋單都只係$600有找,平均消費一人$150就可以食到咁豐富、而且即叫即做、好有鑊氣嘅食物,難怪一開張已經咁多人排

兒童餐還附送橙汁和甜品,難怪我的寶貝食完後非常滿足。

我們三個大人都不約而同地各叫了幾款食物一齊Share。

最後唔夠喉,我哋還encore了一份!

另外金牌乾炒牛河即叫即炒,好有鑊氣!

估唔到我哋四個人食咗咁多野,不過最後埋單都只係$600有找,平均消費一人$150就可以食到咁豐富、而且即叫即做、好有鑊氣嘅食物,難怪一開張已經咁多人排隊等位食飯!