聞名海外的越南過江龍 - 錦麗姐妹同我都未去到越南住,但又好想食越南野,呢日我地行經德福廣場,就咁岩有一間越式餐廳 - 錦麗,於是就打算入去試一碗PHO啦 !餐廳裝修到幾有上世紀六七十年代既越南風貌,餐廳面積唔算大,大約容納到20-30人左右,晚市期間仲可能要4個陌生人一齊搭枱,睇落都有少少迫。呢間餐廳係採用二維碼叫餐既,客人一坐低,店員就會俾一張A5大小既二維碼點餐紙客人,客人全程都係用手機點餐。最後一個多選組合既套餐吸引到CK眼球,就係風味二人套餐啦 ! 我地揀左 : 特色小食拼盤,包括春卷x2, 蔗蝦x2, 雞翼x2, 豬扒x1,肉質嫩滑嘅法式蒜蓉牛油雞槌、金黃香脆嘅金絲網蝦春卷,加埋越式䉀蝦同香茅豬扒,全部即點即炸😋,一次過嘆晒四款滋味,正呀!👍香茅豬扒雞湯金邊粉,雞絲扎肉湯香濃清澈嘅湯底, 吸晒湯底嘅精華,正! 扎肉有點黑椒粒係裏面,食落更香更有口感 !火車頭,有安格斯牛小排、熟牛肉、牛筋、黑柏葉同牛丸;而湯底使用大量牛骨、牛肉同香料,食得出真係每日現場新鮮熬煮23小時 !凍香濃美祿,可選冰度/少甜, 建議甜度不作改動,味道會較香濃錦麗 Pho Le地址 : 偉業街33號德福
聞名海外的越南過江龍 - 錦麗

錦麗 Pho Le
地址 : 偉業街33號德福廣場1期1樓F29號舖
訂座電話 : 2811 9078
營業時間 :星期一至日 11112:30 — 23:00
2024-06-23
$124 (Dinner)
  • 香茅豬扒雞湯金邊粉