今日經過長沙灣見到餐廳新開張,貼住"試業中",又有啲人排隊,所以睇下係食咩先!係出面望到個MENU,意外發現一啲都唔貴~就入去試下先!好多人呀今日!泰式肉碎生菜包估唔到有咁多塊生菜,爽口生菜包住醃製過的肉碎,微辣的,口感十足!泰式蝦醬炒飯份量十足,仲有啲魷魚、蝦加落去一齊炒,唔油膩,飯粒顆粒分明,有少少嚼口,唔錯!冬蔭公湯 (細) 食泰國菜一定要點冬蔭公湯,因為喺屋企唔會咁容易食得到!呢度嘅冬蔭公湯小小辣,兩個人每人一兩碗啱啱好飲曬,好足料!蝦大大隻,又有好多菇!龍眼冰龍眼冰又係我另一個必點item,因為每次飲都覺得甜甜地又有龍眼味,好似瘋狂食龍眼咁!不過呢度嘅龍眼冰過甜,較為失色,飲左一啖完全飲唔到落去,如果唔係咁甜嘅話應該幾好飲!青檸梳打呢度啲野食平靚正!兩個人都係每人$130左右就有咁多野食,本身想order椰汁西米糕嘅,不過已經售罄😭
係出面望到個MENU,意外發現一啲都唔貴~
就入去試下先!
好多人呀今日!

泰式肉碎生菜包

泰式蝦醬炒飯

冬蔭公湯 (細)

食泰國菜一定要點冬蔭公湯,因為喺屋企唔會咁容易食得到!

龍眼冰

青檸梳打