2016-11-26 2217 views
個人對雞煲特別有要求同需求,哈哈,因為我真係好鍾意食雞煲。推介雞煲店有兩間,一間係一品,一間係陸陸。可惜一品長期大排長龍兼要多人先book 到枱,所以少人嘅話,我多數揀陸陸。雞煲店,除咗個雞煲要好食之外,我對配料特別執着,無靚料真係即刻out 得!陸陸雞煲最少都要有BB辣,說穿了唔辣嘅雞煲真係差咗少少野 。原隻雞足料,雞肶滑雞胸位多肉。配料方面,入口溶化嘅手切肥牛,爽口墨魚滑蝦滑係推介。如果你係鍾意脆口啲嘅響鈴,你就skip 得。呢度有少見嘅皇帝菜,記得order! 仲有鬼馬油炸鬼,如果你鍾意入味啲就浸耐啲,否則1分鐘就岩岩好,仲會有少少脆。小貼士,啲人話煲到尾,個雞煲湯底就淡晒。你可以同佢講,多汁多汁!咁到時加咗湯就可以keep 到個膿味喇!如果你喜歡,加碗白飯,雞煲汁撈飯其實係超正!
$215 (Dinner)
  • 陸陸雞煲
  • 陸陸手切肥牛