2023-02-07
週末係小巷經過無數小排檔,係一眾工人姐姐既喧鬧聲中搵到,門面已見用咗踏實既木系裝修,入面牆身係白免有壁畫🐸全店使用電話落單幾方便📱見到仲有外國人熟客幫襯,佢有套餐設計可以叫餃子配主食加小食,如果唔夠喉再加其他小食都唔算好貴,消費就大約5x蚊起👑🧀Double松露流芝餃 見到有款期間限定產品,問一問先知剩返2️⃣份,即刻手刀下單再睇其他野,職員會拎一大塊芝士放係小鑊上,再用蠟燭加熱軟化,望住芝士慢慢融咗再散發松露香氣好療癒,芝士好似瀑布咁流落餃子😍估唔到小店都有呢種檯邊服務叫得double就係唔簡單,餃子都係松露口味,入口帶住獨特既菇菌香氣,芝士勁大量好咸香惹味😍🐔韭黃墨魚醉雞餃 呢款餃子我都係第一次見,材料幾豐富,食落醉雞感覺最明顯,有淡淡既酒味🍾湯底無味精幾好送餃子,如果多d墨魚彈牙口感就仲正❄️冰花抄手三一既餃子好多地方都有賣,但餐廳仲有獨特賣點就係冰花煎餃技術😍平時係食日式煎餃先有,中式就偏煎炸,咁樣中日結合有昇華,可以揀蒜芯或薑蔥配料,好似食緊蒜泥白肉咁濃😄🦐豆漿蝦皮湯烏冬除咗餃子,仲可以揀粉麵做主食,豆漿蝦皮湯有層次幾驚喜😚入口首先係濃蝦味,細味下就有黃豆香氣,仲有唔少細碎腐皮增加
🧀Double松露流芝餃
見到有款期間限定產品,問一問先知剩返2️⃣份,即刻手刀下單再睇其他野,職員會拎一大塊芝士放係小鑊上,再用蠟燭加熱軟化,望住芝士慢慢融咗 再散發松露香氣好療癒,芝士好似瀑布咁流落餃子😍估唔到小店都有呢種檯邊服務
🐔韭黃墨魚醉雞餃
❄️冰花抄手
🦐豆漿蝦皮湯烏冬
除咗餃子,仲可以揀粉麵做主食,豆漿蝦皮湯有層次幾驚喜😚入口首先係濃蝦味,細味下就有黃豆香氣,仲有唔少細碎腐皮增加口感,烏冬尚算煙韌彈牙
🔥平壤撈米線
估唔到食餃子都可以食到去北韓🙊唔通金仔平時將佢既食譜都周圍派?呢款平壤撈米線就有大量蒜芯同蔥,愛好大蒜既應該會見到就勁開心,如果係帶另一半黎可能就要小心啦🤭
關東煮
上檯一睇就覺非常足料👍有竹輪、豆腐魚丸、冬菇、溫泉蛋、大根同魚片頭,每樣材料都好入味,口感唔會太軟爛,最鍾情食大根,入口無渣夠清甜✌️
炸小甜薯
呢度幾多元化,連日式紫薯串都有😝味道夠甜唔會燒到好乾
炸雞軟骨串
雖然係來貨雞串,但佢下面都有調返個和風醬汁😳算有誠意咬落幾有嚼勁
🌟餃子雞翼
小食之中必食之選,雞翼入面釀咗豬肉餡,外表金黃極飽滿😋皮薄有點香脆,極度過癮性價比高