2014-12-06
18.Oct.2014(SAT) 朋友仔一早揀好哩間餐廳與我吃個生日便飯.由於book 唔到位, 所以我倆就六點左右就坐下.無泰式生蝦有點失望. 餐牌最後又有d 西式食品, 感覺好似好唔專的泰國餐廳.好喇, 左揀, 右揀, 終於揀好四款食物.1)哩款菜式我一向都偏愛.每次一見到有, 就會成為我必點菜式.果然無令我大失所望; 不錯. 個汁辣得適中, 又開胃.比個like. 2) 大蝦炒粉可能我地兩個女性掛住傾, 當我地食時已經有d 凍左. 應該熱晒好味d. 我覺得一般.3) 湯哎呀, 哩個湯有驚喜喎.由於我一睇餐牌感覺不正中泰國野, 所以對哩個湯係零期望.點知一飲, 佢整到d 酸同辣個比例好適中. 我個人覺得不錯. 4) 雞翅反而我對哩味菜係好有期望, 點知, 個人認為只係普普通通.一隻雞中翅, 特登切開兩邊.唔知係上碟好睇d, 定係方便客人食. 味道沒有什麼特別. 5) Choc Banana with Fresh Cream本人係一向不太喜歡香蕉味的新鮮蛋糕. (不討厭, 但亦不會主動去叫)點知我朋友仔私下幫我點左哩個蛋糕比我吹蠟燭. (我更係好開心)一食, 嘩, 真係好味. 真
朋友仔一早揀好哩間餐廳與我吃個生日便飯.
由於book 唔到位, 所以我倆就六點左右就坐下.
好喇, 左揀, 右揀, 終於揀好四款食物.
每次一見到有, 就會成為我必點菜式.
果然無令我大失所望; 不錯. 個汁辣得適中, 又開胃.
比個like.
可能我地兩個女性掛住傾, 當我地食時已經有d 凍左.
應該熱晒好味d.
我覺得一般.
哎呀, 哩個湯有驚喜喎.
由於我一睇餐牌感覺不正中泰國野, 所以對哩個湯係零期望.
點知一飲, 佢整到d 酸同辣個比例好適中.
我個人覺得不錯.
反而我對哩味菜係好有期望, 點知, 個人認為只係普普通通.
一隻雞中翅, 特登切開兩邊.
唔知係上碟好睇d, 定係方便客人食.
味道沒有什麼特別.
一食, 嘩, 真係好味. 真係想成件自己食晒佢.
好味在於清得o黎, 又唔太油膩. like.
總結:
食物: 味道比我預期好, 幾好食.
價錢: 合理
服務: 大致都十分好.
走個時見到有人龍, 如果要排隊等, 我諗我唔會等.
Other Info. :
職員同我地講要交枱. 咁我朋友就細細聲問"個蛋糕仲未上"
我朋友預先叫餐廳職員預先點蠟燭, 然後比我一個小驚喜.
點知餐廳職員唔記得左. 經理仲要走過o黎當住我面, 問" 件蛋糕係咪要寫我個名."
之後職員仲要走過o黎問我朋友"妳留左咩名?"
我朋友當然有點不高興, 因為成件事比佢地破壞晒個氣氛.
最後經理沒有再催我地交枱, 不過我地都好合作, 食完蛋糕就走.