前排紅爆全IG既法式布丁麵包🥖🍮,除左佐敦、油麻地之外,旺角都有得買‼️麵包店每日限時3點開售,先比錢後拎貨,售完即止✴️價錢非常貼地親民,提供3️⃣款味道,包括🥚原味($15)、🍯焦糖味($18)、🍫朱古力味($18)。因此,吸引唔少人排隊光顧,不過D姐姐手腳好快,唔需要等好耐就拎到我買左翻㴝就冇立即食,反而就係做左第二朝既早餐☀️朝早打開嗰盒,好明顯見到焦糖已經半融狀態😂。不過整熱之後,岀乎意料地好食喎😋,焦糖慢慢滲咗落到布丁同麵包度,香甜軟糯,多左唔同既層次~💕原味則保留左香濃既蛋香味🥚即使是隔夜麵包,質感仍然係香脆鬆軟,整體非常有有驚喜😆

朱古力布丁麵包

我買左翻㴝就冇立即食,反而就係做左第二朝既早餐☀️

即使是隔夜麵包,質感仍然係香脆鬆軟,整體非常有有驚喜😆
2022-02-08
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$51 (Tea)
朱古力布丁麵包
  • 法式布丁麵包