2023-02-17
大圍區既車仔麵店一向都多選擇~最近有間「二兄車麵館」新開張落戶大圍,車仔麵控既我又點會錯過,今晚就一於捉埋細佬落去捧下場先!———————————————————🔹炸雞翼薯條童年回憶!!呢間車仔麵店連茶餐廳下午茶必食既炸雞翼薯條都有~即叫~雞翼夠大隻,炸得夠香口,加埋薯條係絕配,呢個小食真心正!———————————————————🔹車仔麵 (獨家配方金牛丸、墨魚丸、瑞士雞翼、蘿蔔、滷水蛋 配 米粉加腩汁)一次過叫哂餐廳主打既餸菜haha~呢度既車仔麵性價比夠哂高,份量好多~主打既兩款丸類夠彈牙且肉汁豐富~特別想讚下佢地既蘿蔔好出色,夠香甜亦無渣!———————————————————🔹車仔麵 (牛筋腩、豬軟骨、滷水大腸 配 米粉加沙嗲汁)細佬就比較食得濃D~叫齊哂惹味既餸仲加埋沙嗲汁~佢仲大讚呢度既沙嗲汁,香辣惹味,撈麵或米粉都一流~牛筋腩及滷水大腸都係必叫既食物,兩款既滷水味道香濃,夠哂入味~———————————————————🔹蠔油芥蘭食咗碗麵,想食吓菜,一於叫返碟油菜先~份量都幾多,芥蘭又夠爽口!———————————————————🔹茶走食飽就緊係歎返杯茶走提提神~有茶餐
🔹炸雞翼薯條
———————————————————
🔹車仔麵 (牛筋腩、豬軟骨、滷水大腸 配 米粉加沙嗲汁)
🔹蠔油芥蘭
🔹茶走
食飽就緊係歎返杯茶走提提神~有茶餐廳水準,入口夠甘香~
總結
呢間車仔麵店裝修環境舒適樓底高,坐得一d都唔焗促,岩哂我地慢慢歎~食物方面,除左主打車仔麵之外,有齊各款茶餐廳常餐及下午茶,夠哂多元化,值得一試~