天氣涼涼地,決定4人去食雞煲我地太約7:30到,店裡面得三四枱客,但大家覺得可能其他人未有咁早收工,所以照食唔怕伏。因為掛住開餐唔記得影低芝士雞煲同麻辣雞煲既容貌。麻辣雞煲有得揀bb、大中小辣,我地唔食得辣就揀左bb辣,辣度係岩晒我地,但味道略淡。芝士雞煲值得推薦,芝士同洋蔥份量都足夠。趁未打得邊爐,就叫個蛋黃炸魚皮試試先!點解會係橙色架!而且魚皮已經「林」晒,小小蛋黃味都冇,唔知自己食緊咩!到真正打邊爐啦:如果轉湯底要加$28(有皮蛋湯,沙嗲湯同蕃茄湯),免費既只有佢既豬骨湯,健康到同清水冇乜分別,只係叫做白白地既清水(本人食吉野家都要叫清湯,唔中意太濃)食完雞煲成個煲都係油,如果換煲要收$20,建議大家倒走小小油先加湯。上圖就係加完湯係麻辣係到,大家可以聯想到到底有幾淡。打邊爐首選當然係肥牛同羊肉,牛冇牛味羊冇羊味,唔知自己食左咩丸類就正常味道,周街都一樣既。最誇張係豬皮,成塊都係毛完全唔乾淨,食一啖同食毛冇分別,唔知點解會擺得上枱比客人食。海鮮類有魚片同蝦,但食完其他野覺得唔新鮮,所以冇叫蝦,至於魚片就不過不失啦。唯一好食既就係菜囉,娃娃菜同王帝菜都可以既,蓮藕同粟米都異常難食😰
天氣涼涼地,決定4人去食雞煲

趁未打得邊爐,就叫個蛋黃炸魚皮試試先!

點解會係橙色架
!而且魚皮已經「林」晒,小小蛋黃味都冇,唔知自己食緊咩!

上圖就係加完湯係麻辣係到,大家可以聯想到到底有幾淡。
上圖就係顯示食飯最旺既時間,間鋪都可以好小人,除左卡位其他都係空置既,呢間店除左芝士煲同服務態度,食物係完全fail😓
2018-10-03
$200 (Dinner)