2019-09-02 2304 views
🔅北角♾半島冰室🔅🔸北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下2號舖呢間屋企附近冰室我都bookmark左好耐先去食😂😂 係咪好搞笑 因為佢真係由朝排到晚 都排左好多年 人龍從來冇減少過咁🤨之前就聽過朋友每個星期都一家人落來排隊食佢早餐既滑蛋 我當時就好震驚 到底係有幾好食呢 終於我搵到機會同屋企人來排隊食😈🦞波士頓龍蝦蟹腳烏冬 72HKD(好似係,我唔記得左)不得不說 佢真係好抵食!呢份野都係最高價既 🤔唔止份量夠大 仲要真材實料 個湯夠鮮甜 烏冬煮得岩岩好 仲要入到味下😳食完明哂條人龍咩事 佢個蟹腳仲要拆到大大舊肉出來 咁既價錢收哂貨啦👌🏻🥳🐷黑椒豬扒配帶子飯 58HKD(差不多價位)呢入最正係佢個帶子!!煎到爽口又香身 送飯都食唔到幾啖飯 但真係好有記憶點既好食🤤豬扒煎得唔錯 細佬都食到🙉黑椒汁淋係飯上岩岩好到 食完一碗飯都唔DRY 話說佢好似每日既lunch menu都有變動😳我次次見都唔同菜式 上網都搵唔返我果日既餐單 所以我個名都個價錢都係我憑記憶既🙊而且你地去時好可能唔係呢堆菜式其實入面坐得算逼 環境上唔算舒服🐣但係佢落單上菜夠快之餘 都係新鮮熱辣辣🤭因為果份帶子真係熱辣辣到
🔅北角♾半島冰室🔅
🔸北角炮台山宏安道14-28號威德閣地下2號舖

🦞波士頓龍蝦蟹腳烏冬 72HKD(好似係,我唔記得左)

🐷黑椒豬扒配帶子飯 58HKD(差不多價位)

其實入面坐得算逼 環境上唔算舒服🐣但係佢落單上菜夠快之餘 都係新鮮熱辣辣🤭因為果份帶子真係熱辣辣到即煎上碟 好意外既係一間咁火爆既冰室仲可以有頻頻換菜式😬而且出品一D都唔hea 叫價親民‼️搞到 我仲想再試埋佢個滑蛋 但係8點就開始排人龍 我可能要搵個良辰吉時先起到身排