2020-12-19 92 views
原來荔枝角工廈都有好嘢食前嗰排食得多酸菜魚想轉下口味,今次就嚟咗呢間食佢個水煮魚。晚市有二人套餐都只係$288,相比起出面食水煮魚嘅價錢就比較平。套餐有包一個鍋, 一個餸再加菜,包埋飯。兩個人食嘅話其實綽綽有餘。水煮魚比想像中精美同埋大鍋而且係色香味俱全雖然係叫咗小辣,但係都幾辣,下次都係叫返BB辣算魚塊薄薄地一片所以好入味,而且冇骨,好啱啲懶人食。另外魚嘅質地都好滑,食得好過癮。另外配菜都幾多寬粉都好夠入味整體來講係一個令人滿意嘅水煮魚個餸我哋就揀咗泡椒肥腸。肥腸比想像中多同大,而且係洗得乾淨冇異味嘅。泡椒嘅辣同水煮嘅辣有d唔同,酸酸地好開胃。食咗兩味辣嘅,最後一樣我哋就揀咗清炒土豆絲。雖然佢係青炒但一樣咁好食,好入味。食完啲辣嘅想食下甜品解辣,點咗個黑糖糍粑,感覺唔錯。個黑糖汁有啲焦糖嘅感覺,糍粑外脆內軟。最後食埋個冰粉,超滿足。
原來荔枝角工廈都有好嘢食

前嗰排食得多酸菜魚想轉下口味,今次就嚟咗呢間食佢個水煮魚。

水煮魚
比想像中精美同埋大鍋
而且係色香味俱全
雖然係叫咗小辣,但係都幾辣,下次都係叫返BB辣算

另外配菜都幾多

寬粉都好夠入味

整體來講係一個令人滿意嘅水煮魚

最後食埋個冰粉,超滿足。