擱下了良久嘅小小食評,喺一個風和日麗嘅下午到訪咗呢間位係樟樹灘嘅村屋cafe🌵户外空間有超美嘅拼磚、白色牆身同綠色植物很好拍👍🏻野食方面選擇唔係特別多,不過價錢相宜🍰-🥗All Day Breakfast $65炒蛋雖然加咗黑松露,但炒蛋嘅質感稍為遜色不夠滑嫩🍳反而平平無奇嘅牛角窩夫做很好鬆脆,咬下去聽到聲嗰種😆牛油香氣十足👍🏻🥪千島醬芝士碎蛋蝦仁飛碟 $48烘烤很剛好,外脆內軟,芝士拉絲加上開胃酸甜千島醬很對味,蝦仁比想像中還要多🍰焙茶卷蛋 $38卷蛋紮實厚身,不算特別濕潤但質感不會乾,焙茶忌廉滑順香濃無粉感☕️柚子咖啡梳打☕️菠蘿咖啡特飲-☕️ 懿咖啡 🏡地址:大埔樟樹灘村2B號地舖☎️電話: 從缺🕙營業時間: 12:00-18:00 (Mon, Wed-Sun) / 10:00-18:00 (Sat-Sun/PH)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
🥗All Day Breakfast $65

☕️ 懿咖啡
🏡地址:大埔樟樹灘村2B號地舖
☎️電話: 從缺
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
焙茶卷蛋