2023-01-18
記住要上網預約,早兩日會有ᴡʜᴀᴛsᴀᴘᴘ ᴄᴏɴғɪʀᴍ ʙᴏᴏᴋɪɴɢ,用餐限時85分鐘,每位最低消費$150。交通方面可以從錦上路搭巴士或者的士到達餐廳,的士路程大約10分鐘。餐廳吸引嘅地方絕對係餐廳外面嘅草地,同埋旁邊嘅一間屋,可以話係為咗打卡而黎,配合藍天白雲影相的確好靚📸食物質素中規中矩,但價錢絕對唔低,特別係飲品真係比較偏貴🙈座位分布於兩邊室內和半ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ,近餐廳入口的室內部份冷氣相對欠奉,不過拍照比較靚,建議自己帶備一把細風扇,而較遠的室內部份冷氣相對足夠,不過裝修相對普通。▪️ᴍᴜsᴇ ᴘᴏᴜssɪɴ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ繆斯春雞 $368春雞份量都唔算好細,三個人食都夠食,個皮燒得幾香,雞肉大部份都嫩滑,旁邊有唔同嘅配菜,有菠蘿粟米同薯角▪️黑松露香煎帶子大蝦可麗餅 $168可麗餅背千島醬酸酸甜甜幾開胃,入邊仲有椰菜絲同芝士,撈埋帶子同大蝦一齊食一啲都唔覺得膩,不過略嫌個皮有少少淋▪️芝士肉醬大啡菇配薯條 $128肉醬係以牛肉同豬肉製作而成,整體幾嘢味,不過得兩舊份量有啲少▪️ʟʏᴄʜᴇᴇ ᴋᴏɴᴊᴀᴄ sᴏᴅᴀ 荔枝蒟蒻梳打 $63味道唔錯唔算太甜▪️ᴋʏᴏʜᴏ sʟᴜsʜ
▪️黑松露香煎帶子大蝦可麗餅 $168
▪️芝士肉醬大啡菇配薯條 $128
味道唔錯唔算太甜
▪️ᴋʏᴏʜᴏ sʟᴜsʜ巨峰沙冰 $83
咁熱嘅環境底下飲一杯沙冰幾舒服,打卡都好靚