2022-09-20
又來到周圍搵食嘅時間啦,今日去到屯門近住置樂花園附近嘅一間日本餐廳🎏🎎一見到個門面就勁有日本feel,如果空間夠嘅話我諗店家都會做埋啲小橋流水⛩🏡餐廳預約都好full,店員安排咗我哋坐吧枱,冇諗到好有驚喜😍面前就係一大個觀賞魚魚缸🐠🐟令人賞心悅目,充滿期待😚強烈建議大家可以訂位時remark要呢個位🫶🏻日式炸年糕( $58 )💋咁啱餐廳做緊生啤買一送一,之後叫咗一個小食送酒先,見到差唔多每台都有叫呢個生啤優惠🤓刺身盛盒( 六點$388 )🐟🐠🍱見到個賣相咁靚已經哇一聲,再望真啲全部刺身都係厚切💓💓海膽係滿滿嘅一碗,超級大方‼️刺身包括有伊左目、三文魚、赤身、油甘魚、帆立貝、海膽,全部都好新鮮而且肥美,厚切口感一流,係幸福嘅味道💯💯火炙三文魚海膽卷( $148 )🍣見到隔籬枱叫好吸引,我哋又嗌咗呢個壽司卷,比一般嘅卷乜都要大份🈵🈵鋪面嘅三文魚一樣都係厚切,海膽唔會斷斷續續,每一啖都有💕💕除咗刺身同埋壽司之外,飲得啤酒,當然要試埋佢嘅串燒😻🍢🍡,咁我哋揀咗兩款特別推介嘅免治雞軟骨棒🐥( $58 )同黑豚肉串( $88 )🐷一樣都好高質,好似返咗去日本居酒屋一樣🥹🥹特別係黑豚肉,肉質同埋油脂恰
黑豚肉串( $88 )🐷一樣都好高質,好似返咗去日本居酒屋一樣🥹🥹特別係黑豚肉,肉質同埋油脂恰到好處,一啲都唔油膩,而係好香嘅豬肉味🤤🤤整體來講價錢同質素絕對值得,而且環境又唔會太嘈,適合特別日子嚟慶祝一下🤭🤭