今日又係嚟到中環搵嘢食嘅好時間❤️🙈居然比我搵到間勁勁隱世既居酒屋💕💋叫S2 kitchen 1💕黑松露日式蕃茄沙律佢嘅蕃茄源自日本,好耐都冇試過一啲咁清甜嘅蕃茄,本身我唔屬於番茄愛好者但呢一個番茄沙律絕對係我嘅高質之選 非常推介!!再加埋黑松露同其他生菜嘅香味真係好Fresh ☺2💕櫻花蝦金箔海膽間八魚刺身肉質美味,可以融化喺個口入邊嘅高級日本食材黎😛而且佢上面仲放咗日本新鮮嘅原產海膽同埋櫻花蝦,未到創新而且外表非常靚仲加咗少少金箔做點綴3💕明太子吞拿魚卷物見到佢哋張卷物放咗落去炸一炸嘅處理覺得非常特別,但最驚喜嘅係居然唔覺得過分油膩,而且明太子同吞拿魚嘅味道會更加突出,亦無左一般卷物嗰一種冷凍嘅感覺👍4💕唐揚炸雞我哋見到佢哋新鮮將雞肉解凍而且沾粉落去炸,上菜嘅時候唔覺得有過多嘅油留起入邊,雞肉選取左雞脾肉非常好☺5💕茄子豚肉燒佢哋做咗一個分層嘅處理,一層薄燒茄子+1層肥瘦適中嘅豚肉!!茄子同燒汁配合埋豚肉唔算相當油膩,反而燒汁嘅甜味中和左覺得唔錯 幾好食😘6💕胡麻柚子烏冬佢哋採用左日本真打烏冬,麵質彈牙幼身,有子嘅味道清新用嚟嬲呢一個烏冬真係非常特別!!創意之作😍7💕青檸芝士蛋糕佢
今日又係嚟到中環搵嘢食嘅好時間❤️🙈

4💕唐揚炸雞

5💕茄子豚肉燒

6💕胡麻柚子烏冬

7💕青檸芝士蛋糕
佢哋用咗上成嘅creamcheese 🙋成舊好fresh 而且係一個完美既ending 又唔覺得太甜😍呢個我好鍾意食