2022-06-02
⭐️新創發滷味專門店⭐️📍:沙田瀝源街6號瀝源邨街市7號舖⏰:9:00am-7:00pm平時喺沙田諗唔到食咩 同事介紹咗我去呢間滷味店 行過去瀝源街市亦都好近我哋 呢間滷味店超多人排隊 見到佢哋嘅燒味好吸引 價錢亦都唔貴 所以就買咗返去當lunch!店家推介我地食滷水鴨 喺呢度招牌嘅特色菜 同事都話好好食 所以就買咗返去加餸 店員會幫手片開一片片 肉質軟嫩 鵝香味重 好正 仲會另外俾個醬汁 不過唔使醬汁已經好入味 唔需要額外加😆除此之外 仲叫咗我最鍾意嘅雞腎 好爽口之餘有咬口!餸飯一流!佢哋嘅菜甫同鹹菜係呢度嘅招牌菜 出邊食唔到咁好食!!鹹香得來又爽口 又好鮮味 真係必食推介!仲叫咗個滷水豆腐 豆腐淋得來好入味 索晒啲滷水汁!總括嚟講 如果大家想食燒味、滷水 好推介大家過去買 絕對唔會比啲餸頭餸尾嘅貨色你!#香港美食 #平民美食 #沙田 #沙田美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #food
📍:沙田瀝源街6號瀝源邨街市7號舖
⏰:9:00am-7:00pm
仲叫咗個滷水豆腐 豆腐淋得來好入味 索晒啲滷水汁!
#香港美食 #平民美食 #沙田 #沙田美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #新創發滷味專門店