2024-06-07 29 views
今日同朋友出去嚟apm,咁佢想食西式嘢,咁佢就介紹我嚟咗呢一度觀塘工廈到食好嘢, 呢一間餐廳其實都幾特別因為係喺工廈地下度, 而且地方都算方便, 咁我哋叫咗以下食品:安格斯牛肉芝士漢堡:牛肉的鮮嫩多汁,完美融合了芝士的醇厚濃郁。漢堡包的麵包鬆軟可口,為整個漢堡增添了層次感。牛油果香草醬野菌意大利粉: 這道意大利粉使用了新鮮優質的野菌,搭配上滑順爽口的牛油果香草醬,營養美味兼備。麵條煮得恰到好處,既有彈牙的口感,又不會過於軟爛。整個菜品清新爽口,令我回味。慢煮十勝雞胸沙律 :這道雞胸肉沙律融合了清新的柚,為整個菜品增添了不少清爽感。雞肉經過慢煮處理,口感極為細嫩多汁。蔬菜新鮮可口,搭配上特製的醬汁,口感層次十足,是一道健康美味兼備的菜品。朱古力脆脆麻糬牛角窩夫:作為餐廳的甜品代表作,酥脆可口的牛角窩夫,內陷散發著濃郁的朱古力香氣,口感層次豐富。麻糬的軟綿與酥脆形成強烈對比,令人一尚再尚。從主菜到甜品,每一道菜品都能給人耳目一新的用餐體驗。無論是味道還是口感,都幾好,絕對是值得一訪的餐廳。

安格斯牛肉芝士漢堡:

牛油果香草醬野菌意大利粉: