2022-08-06
˜”*°•.˜”*°• 𝗕𝘂𝘀𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 •°*”˜.•°*”˜放假突然想去同朋友揾個地方chill下🙆🏻♀️我地最後決定去灣仔搵食💁🏻♀️就意外發現咗呢間Busy Bird 門面好有特色, 感覺係外國街頭嘅酒吧🍻自己好似到度緊假咁, 打卡真係Good Good 📸室內牆上放滿左唔同國家嘅紅酒白酒🥂🍸餐廳亦都有室內外既露天位置 室內露天位勁有Feel🧡 可以同朋友傾吓偈Chill下😚 亦都可以選擇室外位置睇下街頭既風景, 帶自己心愛嘅寵物去感受下陽光🌞餐廳亦都好貼心, 夏日炎炎底下外面有把好大嘅風扇吹住😍 霎時覺得透心涼🫠👧🏻A5 “Miyazaki” Wagyu Burger🍔💵 HK$128A5宮崎和牛漢堡就係不得了❤️和牛肉🥩味好濃郁, 而且都好厚肉, 配上我羽衣甘藍🥬大大嘅蕃茄🍅酸瓜🥒自家嘅沙律醬, 加埋滿滿邪惡嘅芝士🧀 超巨型🍔超滿足麵包外層好脆身, 但係食落去嘅口感入面又好軟熟💕套餐仲會配埋新鮮炸起粗粗嘅薯條🍟超香脆, 外脆內軟🤤加埋佢哋特製嘅辣粉真係好惹味😌食唔停口就算凍咗都覺得佢好好食💕👧🏻Japanese “Nankoku” Chicken Burger🍔💵HK$1
放假突然想去同朋友揾個地方chill下🙆🏻♀️
我地最後決定去灣仔搵食💁🏻♀️
就意外發現咗呢間Busy Bird
門面好有特色, 感覺係外國街頭嘅酒吧🍻
自己好似到度緊假咁, 打卡真係Good Good 📸
室內牆上放滿左唔同國家嘅紅酒白酒🥂🍸
餐廳亦都有室內外既露天位置
👧🏻A5 “Miyazaki” Wagyu Burger🍔
💵 HK$128
A5宮崎和牛漢堡就係不得了❤️
麵包外層好脆身, 但係食落去嘅口感入面又好軟熟💕
套餐仲會配埋新鮮炸起粗粗嘅薯條🍟
超香脆, 外脆內軟🤤
加埋佢哋特製嘅辣粉
真係好惹味😌食唔停口
就算凍咗都覺得佢好好食💕
💵HK$128
日本雞扒漢堡💕🐔雞扒好嫩滑又juicy
雞嘅外皮又剪得好香脆🥰同樣配上羽衣甘藍🥬蕃茄🍅,一啲都唔油膩, 食落去嘅有適量嘅油脂但又有蔬菜嘅Fresh🤩 不錯不錯
👧🏻Bird Wings
💵HK$88
雞翼炸成金黃色🥰
炸到勁脆, 但雞肉依然好嫩骨入味😍
調味好香🤤 雞翼佢哋係單骨💕食得好方便😆唔繞口摻手, 唔覺唔覺就好快食晒🤤
佢仲有自家製辣汁💕味道上又再係另一個層次, 一款雞翼兩種食法🫠
配上埋佢哋自家製嘅CDB Beer 🍻就更惹味啦
👧🏻Soda Water / Latte