2019-09-20 834 views
趁中秋假期,Book了附近酒店玩一晚。晚上嚟到呢間Cafe 食晚餐。4年前係附近番工已經知到有呢間Cafe 但次次去到都超多人排隊,一直都無緣一試,直到4年後今日終於可以一試。餐廳以木製枱櫈為主,好有文青Feel,啱哂打卡一族。Cafe嘅晚餐選擇唔多,我地揀咗韓式炭燒豬扒,澳洲草飼羊肩扒,芝士薯條,同芒果梳打。先嚟蕃茄湯同黑醋沙律,2樣都酸酸may may超開胃。草飼羊肩扒,內質好菻,啲油脂好香,好好食,跟餐個薯條都炸得好香脆。碳燒豬扒,賣相唔錯,但口感同味道就一般,肉質比較鞋口。芝士薯條,炸得超香脆,但趁熱食先好食,擺耐咗啲芝士醬會整𣺉啲薯條,影響口感。芒果梳打,不過不失啦,但值得一提係佢轉用不銹鋼飲管,夠環保最後仲有甜品,朱古力布丁,超濃朱古力味,好正終於食到呢間Cafe,果然名不虛傳,唔怪得當年咁多人排隊等Lunch。
先嚟蕃茄湯同黑醋沙律,2樣都酸酸may may超開胃。

碳燒豬扒,賣相唔錯,但口感同味道就一般,肉質比較鞋口。
芒果梳打,不過不失啦,但值得一提係佢轉用不銹鋼飲管,夠環保

最後仲有甜品,朱古力布丁,超濃朱古力味,好正

2019-09-14
$150 (Dinner)