2010-03-04
近期做左富家既常客, 舉凡公司內部食飯或對外請客, 都嚟幫襯富家!!!講真, 唔係有人介紹, 真係唔會識得搵呢個地方, 地點有d 隔”zip” 加上唔係地面店, 要上一樓 ~~~所以都係做熟客仔既生意居多.雖然環境裝修好普通, 不過都算”企企理理” , 不過佢d餸真係幾好味, 加上價錢都算公道.近期熱點order 既餸係鵝肝醬釀海參 , 90蚊一條 (個長度約中指再長少少度), 介乎爽同諗之間, 好有口感.而我自己最喜歡係佢個頭抽豉油雞 (好似係咁既名), d 雞好滑, 味道較得啱啱好, 重點推介.而魚方面, 我地上次order 蒸魚云, 因為佢地好近街市, 所以係即刻落去買返嚟整架, 包保新鮮, 而且好大碟 (有次去富豪食蒸魚云, 個size 得富家既一半, 因為佢斬頭斬尾, 斬得方方正正, 排得是是正正, 好靚, 但係四個人食, 一人二件都無……. 其實魚頭原隻斬件蒸先至夠原味嘛)仲有好多餸, 好似牛肉炒飯, 羊腩煲, 味道都相當唔錯 ~~~ 值得去!!! 呢間店既師博其實係楊貫一既徒弟嚟架, 食物一定有水準.