2018-05-09
約咗朋友食佢生日飯,喺佢公司附近等佢,朋友想食日本野,結果我早一個星期就book咗呢一間日本餐廳,至於點解要早一星期,係因為佢入面只有幾張枱,好搶手去到鋪頭外面,首先會俾呢隻大蟹吸引住,如果唔係有呢個蟹,基本上都幾難發現佢哋門口喺邊去到餐廳朋友就負責發板,基本上呢間鋪頭好適合鍾意食蟹嘅朋友,因為基本上每一樣食物都有蟹做配菜,例如呢個海膽蟹膏帶子飯,除咗海膽同帶子好鮮味之外,佢個蟹膏都十分之香濃,上面鋪滿密密麻麻嘅蟹肉,好鮮甜,每一啖都充滿着蟹肉,正另外再叫左個新鮮蟹棒,蟹棒算粗,而且味道非常鮮味,完全食到蟹既鮮甜味另外我哋再叫咗個三色飯share,每一碗飯雖然個份量都唔係好多,但係刺身份量就非常多,基本上碗上面都鋪滿晒魚子、海膽同埋蟹肉,性價比好高特別想讚一讚呢個係蟹肉玉子,配合埋上面嘅蟹子同埋芝士,十分惹味,記得必食整體黎講呢間餐廳雖然係旺角,但係佢嘅食物質素好高,而且價錢唔算貴,性價比好高,正