2021-06-06
辣汁三文魚未正式開餐前,當然食一點小菜,由其是可以跟餐便宜一點,三文魚比想像中肥美,辣汁其實不算太濃味,但配上三文魚又很夾蒜蓉牛油扒虎蝦配燒豬鞍不是一定有的菜式,已經一早幫忙砌開一塊塊,但可以見到每一塊都係厚砌大大件,虎蝦更是冇得輸,燒得超香香煎鵝肝配紐西蘭肉眼扒都屬於皇牌菜式之一,其實如果唔加鵝肝,只係食扒都只係60幾蚊,其實都真心幾抵,大大塊扒啖啖肉,我係街坊都一定成日黎食,另外薯條係和蕃薯條混入一起,依方面有點驚喜愛爾蘭生蠔其實見到有生蠔食都驚喜,所以反正都係,叫一隻黎試下,估唔到真心好食,肉質鮮甜肥美,海水味有但又唔太重口味,剛剛好係我鍾意的味道,本身唔貴,而且有優惠,真心正西班牙咖啡原來是雪糕加咖啡,甜甜的雪糕代替普通的奶和糖,味道上和平時飲的港式咖啡,再多一點不同
辣汁三文魚
蒜蓉牛油扒虎蝦配燒豬鞍