煮宮 📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈三期7樓S室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行6分鐘📞:+852 6352-5748💲:~HKD80-108/head for lunchFood quality✔️:蒜香蒸龍躉腩配陳村粉、剁椒蒸豬頸肉配陳村粉、腐乳蒸滑雞配蒜香飯、麵醬豆卜蒸排骨配香蒜飯、花膠燉湯(跟餐)👌🏼:還原水清灼蔬菜總結:😋呢間係我私心喜歡嘅一間私房菜 有中式燉湯同做蒜香飯同陳村粉 價錢合理 其實我仲覺得好抵Tim 因為跟餐有送燉湯 早一日預訂仲送花膠湯 真係值得一試😎😋呢餐其實係同事farewell我嘅lunch嚟 同啲年紀較成熟食所以揀咗間中菜 大家都好滿意 而我都好滿意大家嘅滿意🙆🏼‍♀️😋以觀塘lunch嚟講真係貴 但佢畀嘅食物都高質 所以我覺得抵食 不過都可能因為價錢緣故 所以真係入座率好低 午市呢啲繁忙時段竟然得兩成入座率 呢啲冇咩知名度就值得介紹下😆😋每日lunch都有六款選擇 跟餐有得揀陳村粉或蒜香飯 仲送燉湯 前一日用google form落單就免費升級至花膠湯 湯就呢個價錢滿意有突 食物都好足料 典型住家菜嘅味道 相信都係好多人想要嘅嘢😍🤔️環境就正正常常 行酒樓嘅感覺
煮宮
📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈三期7樓S室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行6分鐘
📞:+852 6352-5748
💲:~HKD80-108/head for lunch

Food quality
👌🏼:還原水清灼蔬菜

總結:

🤔️環境就正正常常 行酒樓嘅感覺 (利申我覺得係簡約風可能仲好啲)但如果係有要求 追求儀式感嘅朋友就會失望 服務就唔錯嘅🤣

😨還原水清灼蔬菜就比較淡 但$28好大碟都冇咩投訴 不過重口味嘅朋友都係唔建議🫣

• 花膠燉湯
  • 蒜香蒸龍躉腩配陳村粉