呢間小店我吾係第一次幫襯,開店無幾耐已經去過,開會員既方法好簡單,留個電話號碼,名,下次黎就可以儲分,儲夠幾百分有飲品換領,生日月份買好似有2倍積分。佢叫荳號,我第一次去以為荳號應該係主打荳奶類飲品,點知吾係仲有好多野簡之前飲過奶綠加芋圓,味道吾錯,甜度調校後更好風味。今次試試看佢哋排名第二既草莓の奶,草莓果醬有草莓果肉,果肉吾算好多,草莓牛奶既味道清清甜甜,吾會話好甜好膩。順便買左2款甜品返去比屋企人一齊試下,車仔糖水係可以簡個底之後再簡上面既甜品,3款30蚊,5款35蚊。我簡左個燒仙草底加西米紫米紅豆,意外既係燒仙草熱辣辣得黎,又吾會話好甜,加埋西米紫米紅弄3既配搭,增加左成個甜品既風味。老實講係幾意外既口味,加上份量比想像中既多,出面既甜品,多數係凍既會有一定份量既冰墊底,感覺食緊成日冰甘。凍既我叫左個冬瓜愛玉凍底,加仙草蘆薈寒天,冬瓜愛玉凍相對燒仙草黎講比較甜一點,鐘意甜蜜蜜既朋友可以簡呢個底,凍既甜品都吾會直接加冰入去,成個甜品盒子裝的重量十足,30蚊一個黎講確定份量很良心了加上店員既服務態度好好,好有耐心解答我既問題,因為第一次叫呢個甜品,吾係好知點樣配搭比較好,店員姐姐好

加上店員既服務態度好好,好有耐心解答我既問題,因為第一次叫呢個甜品,吾係好知點樣配搭比較好,店員姐姐好有耐性去為我推薦邊種比較好搭配,比較可惜既係今次去到比較晏,然後好多配料都賣曬,下次再黎既時候要再早點去,我仲記得芋圓好煙韌好好味!下次一定要叫芋圓地瓜圓!!!
草莓の奶
TakeAway