2024-06-20 39 views
朋友話觀塘工廈有間台灣食店。又平又好食。跟佢去搵食。穿過舊工廈小小隱敞。一入餐廳原來入面坐滿人。仲好熱閙。見到牆上面擺滿好多美食獎呢…清燉半筋半肉麵$75牛肉、牛筋燉到好焾又入味。味道夠濃。配埋刀削麵底。有咬口又好味。麻辣臭豆腐$38豆腐夠多大大件。麻辣湯底滲入豆腐內。食落又臭又麻辣。好惹味。鐘意食臭豆腐一定要試。炸鹽酥雞$48鹽酥雞炸得外脆內juicy, 好滑。味道剛好。鍾意食濃味可以加入店內提供鹽酥粉。 要濃要淡自己控制👍豬腳便當$68豬腳夠大件。煮得好入味,肉質肥瘦均稱。好多骨膠原。便當滷肉飯另外上。滷肉肥瘦適中,個汁好好味,我居然全部食哂。熱百香果綠茶$13淡淡百香果味。食完咁多肉飲最好。凍冬瓜茶$10唔會太甜。清熱

清燉半筋半肉麵$75

麻辣臭豆腐$38

炸鹽酥雞$48

豬腳便當$68

熱百香果綠茶$13
淡淡百香果味。食完咁多肉飲最好。

凍冬瓜茶$10
唔會太甜。清熱