觀塘駱駝漆大廈就行得多,但平時真係無為意有間隱世🥟餃子店。今次都係觀塘返工既朋友介紹先知😂 入到去非常光猛,中間有凍肉櫃,仲有啲日本酒同食材賣。有幾張枱可以俾客人即場order,即叫即煮。當中最出名莫過於佢地既✨100%日本黑豚肉餃子✨ 可以揀水煮/生煎、厚皮/薄皮。餡料就有白菜餃、韭菜餃、粟米餃。店員話第一次食就試下水煮,可以試真🥟既味!煎餃就會濃味啲!如果食過好味,亦有生餃可以買返屋企煮黎食😜💠水煮薄皮粟米餃 (12隻$58;15隻$68)我地點左12隻,熱辣辣上枱😚 每隻都包得飽滿!粟米粒加豬肉餡,食落有肉汁,而且帶粟米既香甜味👍🏻 個人非常推薦💗💠生煎厚皮白菜拼韭菜餃 (10隻$50;12隻$58)我地貪心地揀左雙拼,可以試勻2隻味😎 煎餃更能鎖住肉汁,比水煮餃juicy❣️而且唔會油淋淋👍🏻👍🏻 個人就認為韭菜較白菜餃好食啲😚🥇粟米餃🥈韭菜餃🥉白菜餃醬料方面有辣椒醬、麻醬同餃子汁。必蘸佢地既辣椒醬加餃子汁❣️ 既提鮮又可以解膩。口渴既就可以去雪櫃拎日本飲品,款式算多唔會貴。總結非常抵食足料👍🏻 價錢亦非常合理💗 而且不含味精(食完唔會口乾) 如果大家去開觀塘駱駝漆大廈行街買嘢

💠水煮薄皮粟米餃 (12隻$58;15隻$68)

💠生煎厚皮白菜拼韭菜餃 (10隻$50;12隻$58)

🥇粟米餃
🥈韭菜餃
🥉白菜餃

總結非常抵食足料👍🏻 價錢亦非常合理💗 而且不含味精(食完唔會口乾) 如果大家去開觀塘駱駝漆大廈行街買嘢,記得去試下喇😎
2022-05-14
Type of Meal