2016-11-15
星期六,市區周圍都係人,由於唔想同人係市區逼,又唔想係市區餐廳俾人限時限刻食完就要即刻埋單走,所以就黎左九龍城搵食啦上OP search有咩好食,多數黎九龍城都係食泰國越南野,所以今次想搵d特別o既餐廳餐廳小小,但氣氛不錯有set dinner,亦都有a la carte,價錢中等先來一份蒜蓉包,夠熱夠脆無投訴,不過我地今晚散叫無叫湯伴食Buffalo Mozzarella Cheese Salad ($128)Mozzarella Cheese向來味道偏淡,但就會滲出淡淡芝士味,配上最佳拍檔蕃茄同沙律菜,最緊要就係材料就新鮮,整件事情十分配合Smoked Salmon Spinach Tagliatelle ($138)煙三文魚鹹左少少,份量好多,隻碟係勁深,忌廉汁好香好CREAMY,菠菜意粉軟硬度煮得剛好,我地食完呢碟未食RISOTTO其實已經飽左大半Seafood Risotto ($178)其實我地今晚真係笨左,叫兩樣主食都係CREAMY類,搞到自己食到好漏,講番個味道先~呢個意大利飯真係夠晒多海鮮,有大蝦、青口、帶子、魷魚,樣樣新鮮大件,意大利飯要做到口感岩岩好都考功夫架,有
其實我地今晚真係笨左,叫兩樣主食都係CREAMY類,搞到自己食到好漏,講番個味道先~呢個意大利飯真係夠晒多海鮮,有大蝦、青口、帶子、魷魚,樣樣新鮮大件,意大利飯要做到口感岩岩好都考功夫架,有好多餐廳都係煮得未夠時間太硬,而呢碟就真係控制得唔錯
喜歡光顧小店,係因為佢o個份細心同人情味,而呢間亦同樣俾到呢個感覺我,店員見我地食到個risotto o既時候就慢晒手腳,主動問我地係咪唔好食,我地即刻解釋其實只係我地自己唔好,叫錯太多creamy食物,食物質素完全無問題,說實話,呢度每道菜我都好滿意喔
全餐飯食得好輕鬆,慢慢食,慢慢傾,老公仲話呢間餐廳好有西貢西餐廳感覺添