2009-03-18
今日先唸起打返呢度嘅食評, 一睇先嚇到~乜咁差咩?不過人人口味唔同, 日日師傅手勢唔同, so都係自己試過先知啱唔啱自己成條街都係食肆, 突然想食越式菜, 就走入嚟碰下運氣啦~香茅豬扒飯配是日甜品椰汁紫糯米$38 豬扒好味呀!!!!唔會係勁用鬆肉粉嗰隻~i like it !!! 食得出係香茅醃過, 都香, 炸唔算太油, 幾大塊, 會切埋件上, 配個甜豉油比你, 雖然其實唔點都夠哂味, 不過又忍唔住間唔時點下嚟送飯, 真係好香甜架~ 個甜品可轉餐飲, 不過又貪心覺得要甜品抵d, 食到飽死都食埋個紫糯米, 開頭以為會揾笨, 點知一嚟又幾多椰汁同糯米, 攪勻食又唔會太杰喎感覺啱啱好, 好快食到落碗底添!P.S. 如果上OR度search先去食嘅話我唸我一定唔會揀呢間, 連我自己都估唔到個result, 令我開始對每次食飯都靠OR有D動搖添, 有時隨意得出嚟嘅結果反而令人有驚喜
成條街都係食肆, 突然想食越式菜, 就走入嚟碰下運氣啦~