2025-01-19
呢次我去咗一間隱世嘅日式小店,感覺好似行入咗日本嘅小巷,環境用木系裝修,充滿和風情調,真係好適合慢慢享受美食同甜品!🌸❇️ 炸一口芝士 🧀✨ 一上枱就聞到濃郁芝士香味,外層炸得金黃香脆,咬落去芝士即刻流出嚟,超級滿足!呢個真係芝士控嘅天堂,配埋啲微辣嘅蘸醬,食完仲想再叫多一份!🤤❇️ 牛肉壽喜燒定食 🥩🍲 用A4黑毛和牛煮成嘅壽喜燒,牛肉片片嫩滑,汁底甜甜地,好入味。定食仲有溫泉蛋、白麵豉湯同日本漬物,食完飽到唔識行,真係超值!😋❇️ 特盛黑麻油濃厚豚骨湯拉麵 🍜🥢 湯底濃郁得嚟唔會太膩,黑麻油嘅香味提升咗整碗拉麵嘅層次,叉燒又厚又多汁,麵條彈牙,食完真係暖笠笠!👍總結嚟講,呢間小店嘅食物真係無得輸,環境又舒適,價錢合理,絕對值得一試!如果你鐘意日式料理,一定要嚟試下!😋✨