2024-01-05
藝高滙俱樂部會所餐廳📍荃灣汀九村117號地下🌄環境餐廳位於汀九橋下嘅海灘旁,同海完全零距離,有種避世度假嘅感覺🎄雖然我哋去嘅時候係夜晚,咩都睇唔到,但係一路食嘢一路聽到海浪聲、風聲,其實都幾chill💨同埋餐廳設置咗好多星星燈,成間屋又係白色嘅,幾有氛圍感,打卡都好適合~我諗日頭睇到個海肯定仲正🧡食物🍱 燒烤套餐 $198一個套餐有一盒嘢食,入面都幾豐富,有漢堡扒、翠玉瓜、南瓜、雞翼、豬扒、蝦、鯖魚等一大盒,包含晒菜、肉、海鮮,味道唔錯😋海鮮都好新鮮嘅,尤其鯖魚勁好食🐠如果嫌味道淡,可以問老板攞辣椒粉、孜然等調味料🤩而野飲方面都係任飲嘅,不過嗰日得菊花蜜可以飲,比較解渴清熱呢度燒烤唔使用燒烤叉,係網燒嘅,用嘅係無煙炭,冬天着住大褸都唔驚有味,細路仔都少啲受傷機會,呢點幾值得讚賞,而且重點係唔使我哋起爐,懶人福音!同埋聽老細講話呢度將會有好多唔同遊戲俾大家玩,幾適合合家歡嚟玩下
📍荃灣汀九村117號地下
🌄環境
🧡食物
🍱 燒烤套餐 $198
而野飲方面都係任飲嘅,不過嗰日得菊花蜜可以飲,比較解渴清熱