2023-11-21
喺銅鑼灣一棟隱蔽嘅大廈入面 有一間默默地用心製作 食物咖啡 和甜品 的餐廳 裝修沒有很fancy 想客人專心在出品上。 💛松露雜菌意大利飯 $133大量碎芝士鋪面 聞到陣陣松露清香。risotto al dente 剛好係我喜歡的質感 唔會好似半生熟咁。女生食份量啱啱好 唔會太膩 質素絕對高質💡 💛牛油南瓜雞肉意大利飯 $90香港少有用butter squash 做食材 睇中文以為係牛油同南瓜 但其實係一種香港比較少見嘅南瓜butternut squash。味道同南瓜差唔多 但比較輕型同清甜 對於唔食南瓜嘅人 我覺得味道比較易接受。雞肉切成碎粒 配每一口飯剛剛好。 💛Tiramisu $68酒味出 mascarpone 質感幼滑唔太杰。蛋糕夠moist 重咖啡味。亦都食到少少橙酒味(唔知有冇呢)我覺得呢度嘅tiramisu好食過大牌子賣百幾蚊一個嘅質素👍👍
💛松露雜菌意大利飯 $133
💛牛油南瓜雞肉意大利飯 $90