2023-04-06 2034 views
前幾天同朋友去屯門行街食飯,朋友推介屯門貝爾特酒店的Pentalounge, 由西鐵行過去只需要幾分鐘就到,好方便!餐廳環境設計好young ,行工業風,坐得舒服,有梳化位,最啱傾偈食飯,佢果然冇介紹錯,賣相精緻好味,價錢唔貴,經openrice book 枱仲有8折!我地叫左3個set lunch share, 包左餐湯主菜餐飲甜品1)餐湯喺西蘭花忌廉湯落咗好多西蘭花🥦,超足料,仲打得好細滑2 ) 主菜我叫左泰式香煎牛扒青木瓜沙律牛扒肉質鮮嫩,牛扒同個青木瓜沙律超match,酸酸辣辣好開胃,健康好味又唔肥膩3)朋友主菜叫咗炭燒紐西蘭牛柳配半邊牛油烤龍蝦🦞牛柳煎得剛剛好五成,肉質香嫩多汁,龍蝦鮮甜彈牙,連配菜都有細心烹調,蘆筍香甜爽口🫰🏻4)另外一個朋友叫做西班牙海鮮飯西班牙海鮮飯真係用蕃紅花煮出嚟👍🏻,唔係出邊餐廳咁落黃薑粉,佢哋落足料有好多海鮮,我食到有魚柳大蝦青口🤤真係堅好食!5)甜品我地都係一樣叫咗西多士佢嘅西多士特別之處係一啲都唔油膩,同平時喺茶餐廳食嘅傳統西多士好唔同,佢哋唔有之餘仲好酥脆可口!整體來說,我地都非常滿意,一定會encore!

1)餐湯喺西蘭花忌廉湯
落咗好多西蘭花🥦,超足料,仲打得好細滑

2 ) 主菜我叫左泰式香煎牛扒青木瓜沙律

3)朋友主菜叫咗炭燒紐西蘭牛柳配半邊牛油烤龍蝦🦞
4)另外一個朋友叫做西班牙海鮮飯

5)甜品我地都係一樣叫咗西多士

整體來說,我地都非常滿意,一定會encore!

西蘭花忌廉湯
泰式香煎牛扒青木瓜沙律