2010-04-08 34 views
個晚好肚餓,無物研究就衝左入去,以爲間間燒味店都差不多。座底叫個三寳飯例湯,朋友叫齋啡一杯。有個哥哥仔話:即係一個飯兩杯野飲。我話:不是,係一個飯,一個例湯,同一個齋啡。他再重復:即係一個飯兩杯野飲。我再説一次:係一個飯,一個例湯,同一個齋啡,不是兩杯野飲。他又再重復:即係一個飯兩杯野飲。我無話可説,只好由得拒。飲野到,係菜蜜,火到黎埋。 叫另外一個阿姐.阿姐問:點呀!阿姐態度不太耐煩,是香港服務特色。而個位哥仔就好似食左葯。飯到,不外如是,燒肉好硬,油鴨皮又唔脆又凍,湯少因爲多料,不太熱,好多肥糕係面。雖然好餓,但都覺得唔好食。因爲唔想浪費所以大部份都吃進。見個鬼佬同個中國人入來,想座裏面,阿姐示意拒地坐出面,最後鬼佬都唔睬拒。
有個哥哥仔話:即係一個飯兩杯野飲。
我話:不是,係一個飯,一個例湯,同一個齋啡。
他再重復:即係一個飯兩杯野飲。
我再説一次:係一個飯,一個例湯,同一個齋啡,不是兩杯野飲。
他又再重復:即係一個飯兩杯野飲。
我無話可説,只好由得拒。飲野到,係菜蜜,火到黎埋。
叫另外一個阿姐.

2010-04-04
$40 (Dinner)