2019-10-01
今日嚟到九龍灣megabox 參加活動,完後搵地方食晚飯!有人提議食韓國燒烤,就去咗商場地下的木八燒烤!喺門口等入座嘅時候,已經聞到香噴噴嘅烤肉味,令我哋流曬口水。一行四人安排咗坐圓形梳化卡座,非常舒適! 這家店裝修時尚,地方寬敞,抽風設施做得不錯!我哋點咗 燒烤 特級五花腩、黑椒蜜糖雞肉、特級牛肋骨 和熟食有人參雞湯、炒粉絲。 前菜 是預設 可再添加,包括雜菜沙律、生菜(包烤肉)、泡菜 芽菜、酸蘿蔔、青瓜、烤煎蛋、芝士粟米粒!特級牛五花腩肥瘦適中 有牛脂香味 肉質細 膩嫩滑特級牛肋骨牛肋骨 預先用醬汁醃製 外面微微燒焦 散發肉香, 多汁有質感黑椒蜜糖雞肉微辣帶甜 醬汁醃製 鹹度適中 有點像 港式bbq雞扒味道炒粉絲 和人參雞湯炒粉絲中規中距沒驚喜!人參雞湯 喺香港第一次試 雞比韓國的大很多 雞湯味清甜 欠人參味!
特級牛五花腩
肥瘦適中 有牛脂香味 肉質細 膩嫩滑