2019-02-13
有別於一般麻辣火鍋, 呢個成都麻辣火鍋以一串串型式來煮食, 既特別又有風味。晚上除了單點外仲有$260/位任食。我見餐牌食物種類多, 為食嘅我當然想試盡, 所以決定跟朋友點了任食。首先點了鴛鴦湯底, 麻辣挑選了小辣已經夠哂麻同辣, 非常刺激惹味, 辣而不失香麻。另外藥膳湯底既清甜且甘香。桌上竹筒用作放置竹籤, 非常窝心。最後見到竹筒上載滿竹子嘅戰積, 何其滿足! 串王之王特製油食火鍋點少得醬油, 一般食麻辣都會點油加少許醋。 正宗成都食法係除左點特製油, 要再加少許蠔油, 非常滋味。串串食物種類眾多, 包括: 蓮藕, 水魷, 豬皮, 雞軟骨, 串串牛肉, 鵝腸, 芹菜, 香茜, 香菇, 午餐肉, 魚皮, 粟米等等...鴨血 食麻辣必點之一黑栢葉好爽口紫薯闊粉煙韌有𡁻頭 薯粉配麻辣 刺激爽口整體算抵食又算多選擇 麻辣湯底不比其它市面上嘅四川重慶麻辣遜色 非常香麻同辣。 串串的特色具有風味及满足感 任食可以過足麻辣火鍋瘾 值得一試再試!!
鴛鴦 麻辣 + 藥膳
串王之王特製油