2022-01-12
好嘅燒肉放題喺香港真心唔多,除咗牛角之外依家有多一個選擇啦!上村牧埸係全港首間使用薩摩A4和牛嘅高質和牛燒肉放題店,喺東京同大阪都有分店,和牛係由自家牧場供應,所以可以用較平嘅價錢食到高級矜貴嘅薩摩牛!3款放題包括:經典燒肉派對套餐86品$ 328、澳洲和牛燒肉套餐137品$ 378、薩摩牛饗宴套餐放題 170品$ 588。第一次揀咗最貴嘅【薩摩牛饗宴套餐放題】,一次過試哂日本薩摩和牛唔同部位、伊比利豚肉、澳洲和牛、美國和牛、五花肉、豚、雞、羊等等!薩摩和牛油花勁靚,入口即溶,每個部位都點咗啲嚟試下,好好味真係!呢個放題最正係估唔到有埋壽司,而且壽司質素相當高,我地encore 咗好多次!三文魚壽司都係厚切,魚肉新鮮!三文魚子海膽壽司,魚子粒粒彈牙,海膽鮮甜唔會腥!食一轉壽司又再點和牛食,食咗超多野好滿足!另外仲有海鮮、沙律、飯麵類甜品飲品,真係超多野食呀!以QR code落單再用特急車送餐,呢個設計都幾特別而且出菜都幾快。整體都好滿意,絕對值得一試!最後點埋甜品,都有好多款揀,樣樣食啲,完美作結!
食一轉壽司又再點和牛食,食咗超多野好滿足!
最後點埋甜品,都有好多款揀,樣樣食啲,完美作結!