2020-10-15 89 views
第一次食 omakase 廚師發辦。整個 Omakase ~ Gin set 共有19款美食,廚師挑選時令食材,用心製作前菜、刺身、熱食、壽司、湯、甜品,配上食用花,碟碟都 IGable 📸 。🌸 #前菜3點:擺盤精緻,令我地好期待。[鱈魚白子水雲]酸酸地好開胃,[蟹肉湯凍]蟹味濃郁質地有驚喜。🐟 #刺身7盛種:[令和怪物生蠔]肉質飽滿爽口,入口有淡淡礦物味,鮮甜蠔味喺口腔徘徊。(好似好誇張😆,但真係好好味🤤)其他刺身(各款魚、 牡丹蝦、 帆立貝)都好新鮮,配相應嘅醬汁,別有一番風味😋。♨️ #和食:[黑松露和牛卷 ],和牛入口溶化,濃郁牛味同黑松露完美配合💕 🥣 #湯:[魚奶湯]一試難忘,鮮甜、濃郁、幼滑嘅魚湯,喺屋企絕對飲唔到🤫。🍈 #甜品:最後以香甜嘅[靜岡蜜瓜]&[紅豆南瓜布甸]做結尾,完美又滿足💯💯。*Omakase Gin 仲有天婦羅🍤同 壽司5貫🍣,唔寫太多,留俾你地自己試下有幾好味😉!我地2人 share 咗一個 Omakase Gin ,仲叫咗幾款嘢食。不得不提,[鰻魚豆腐]係完全意料之外嘅特別&好味!鰻魚豆腐夾住皮脆嘅炸鰻魚夾,鰻魚厚實,口感豐富!
第一次食 omakase 廚師發辦。