2024-08-26
好耐未試過遇到咁差嘅用餐體驗😨同阿仔去Meet Met Met食晚飯,叫咗一個「冬陰公海蝦意粉」、「香煎日本刺身級帶子|牛油果|龍蝦汁椰菜花飯」、「芒果乳酸沙冰」同「凍宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵」。我份意粉先到。大大一個碟,少少嘅份量喺中間,都唔緊要,我只係食到微辣微鹹,一D 冬陰公味都無,其實係乜嘢味都無,好淡!蝦就係新鮮嘅,算彈牙爽口;上面嘅火箭菜同個意粉完全唔夾,入面嘅蕃茄同矮瓜都未熟透😓等到我食完,阿仔個椰菜花飯都未嚟,我同店員講,佢check完之後話即刻幫我做。結果阿仔好肚餓咁等多咗15分鐘先有得食😤期間兩杯飲品上嘅時候,我發現只有我哋嗰枱係用紙杯,其他客人都係用玻璃杯或瓦杯。我問店員點解,佢話唔夠人手洗杯🤯好明顯紙杯嘅溶量係少過玻璃杯嗰喎!最後阿仔個椰菜花飯終於嚟到,賣相唔錯,不過佢話唔好食,無龍蝦味,似用茄汁撈埋嘅芡😵唔係砌餐廳「生豬肉」😂我真係見到隔離枱投訴豬扒係生嘅😱餐廳有幫佢哋煮返熟,不過到我走嘅時候佢哋都無再食,唔知味道如何🤷🏻♀️總之,我好耐未食過一餐咁難食又咁「甩轆」嘅餐廳😵睇返張單,原來餐廳係大家樂集團,估唔到水準會咁差!👎🏻
好耐未試過遇到咁差嘅用餐體驗😨