2015-07-22 1444 views
係旺角假日晚上咁多人既地區要揾食真係唔容易,朗豪坊間間食肆都排哂隊,於是我便行過對面既雅蘭中心睇下,原來雅蘭中心2/F全部都係食肆喎,不過我揀咗位於1/F呢間Yamaton來試吓,好似只係雅蘭先有。等咗約15分鐘被安排坐在窗口邊,可以望到對面朗豪坊,處處嗅到燒烤肉香味,我都唔執輸,立即order咗幾樣食物,waiter 細心講解燒肉及火煱方法,好有禮貌,其實我仲有幾樣食物想點,見隔離枱好以好好食,唯有下次再來過。 鯛魚刺身都幾新鮮,賣相又吸引,仲有兩朵花! 沙律ok,都沒有太特別! 麻麻地! 呢個燒肉併盤有五個部位,每處都有特別既質地,值得一試!  點解呢個豚肉喎叫美人喎呢?哈哈!係因為湯底加咗骨膠原呀!味道普通,但勝在夠gimmick賣相又吸引!女仕們致愛!
原條鯛魚刺身
鯛魚刺身都幾新鮮,賣相又吸引,仲有兩朵花!
大和豚沙律
沙律ok,都沒有太特別!
三文魚壽司
麻麻地!
鐵人燒肉
呢個燒肉併盤有五個部位,每處都有特別既質地,值得一試!
飛魚美人鍋

2015-07-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
原條鯛魚刺身
鐵人燒肉