2015-09-11 453 views
元洲商場從裝修完後開左好多食肆, 今日特地黎試尚點因為平時食飯時間黎到都幾full, 所以今日鋪頭一開我就入黎食因為一個人所以只叫左兩樣野食, 就係刈包同生煎包刈包讀音係掛包, 因為係台灣食過好好食而香港唔係好多地方有見到就叫左個佢地岩岩新推出既肉碎刈包首先上台既係酸菜肉碎刈包, 但上台我有少少呆左, 可能因為配合返佢乎餐廳路線, 佢會配刀叉俾你但刀叉點會有個個風味, 我因為想食健康少少叫左肉碎, 但刈包因為係半開所以其實用刀叉食都唔會食到, 所以我都係拎起個包黎食方便肉碎有少少乾, 唔juicy, 但有返少少酸菜係返度爽口所以口感都唔錯, 不過下次會叫返正宗夾一片肥豬肉既, 咁應該會好好多!至於生煎包, 一客有4隻, 佢會用一個小煎pan送上黎俾你生煎包既底煎得好脆身而且無煎過頭, 咬開入面肉碎好多汁而且重有好多汁係可以係個包入面倒出黎, 好好食, 一人兩隻都可以, 但一個人食哂4隻就開始有d滯喇總括而言係好食! 係長沙灣黎講算係唔錯可以再食既上海菜!難怪成日都咁多人食, 因為我12點半前埋單走已經要拎飛等位由於走中上路線, 全日都有加一收費
元洲商場從裝修完後開左好多食肆, 今日特地黎試尚點
因為一個人所以只叫左兩樣野食, 就係刈包同生煎包
刈包讀音係掛包, 因為係台灣食過好好食而香港唔係好多地方有
見到就叫左個佢地岩岩新推出既肉碎刈包
至於生煎包, 一客有4隻, 佢會用一個小煎pan送上黎俾你
總括而言係好食! 係長沙灣黎講算係唔錯可以再食既上海菜!
難怪成日都咁多人食, 因為我12點半前埋單走已經要拎飛等位
由於走中上路線, 全日都有加一收費