2022-04-17
見米線關注組推介, 就趁復活節假期專登搭車去幫襯買外賣, 可能希望越大失望越大,結果勁失望。首先講味道,就覺得一般。可能見大家都話好味好鮮甜,期望過高,結果並非講得咁鮮甜,花甲有十隻以上算足料, 但湯底鮮甜度不足,食完之後亦都口乾。加上以為有芫茜同菜脯做配料, 但因為用whatsapp落單,可能溝通上有錯誤,結果返到去打開見到冇芫茜同菜脯好失望。韭菜豬紅ge韭菜勁老有渣。另外,叫咗ge小食亦都畀漏咗,雖然whatsapp通知之後即時退返錢, 但之後再發現一碗唔要指天椒嘅竟然有指天椒喺入面, 於是再用whatsapp查詢, 結果店員留言通知話唔要嘅嘢應該唔需要寫落去, 所以對方誤以為係走芫茜,而要指天椒。以為告一段落,之後老闆娘打電話嚟了解,話我投訴俾少咗芫茜同菜甫,我指並非投訴,因為俾少配料都係好小事,但因為我媽媽唔食得辣,結果佢嗰碗加咗指天椒,所以用whatapps講聲。但老闆娘專登打黎原來係指我同店員雙方都有錯,指part-time員工理解錯,但我落單都打得唔清楚,如果想冇錯就下次親身黎填紙仔落單,態度勁差。喺土瓜灣,用五十幾蚊可以有更多好ge選擇,亦都有其他值得支持ge良心小店,
喺土瓜灣,用五十幾蚊可以有更多好ge選擇,亦都有其他值得支持ge良心小店,呢間不了。